Land Rover tarihine kısa bir genel bakış… Seri 1

Land Rover tarihine kısa bir genel bakış…

Land Rover firması, 1948 yılında ilk modelini, II. Dünya Savaşı’ndan hemen sonra piyasaya sürdü.

İlk model aslında Nisan 1948’de Amsterdam fuarında sergilenen Seri 1 Land Rover’dı. Bu model, teknik olarak Defender adını almadı, aslında Seri 1 olarak biliniyordu. 1595cc benzinli motoru, P3 Rover’dan alınmıştı ve 50 beygir gücü üretiyordu. İlk 8.000 araç üretildikten sonra İngiliz ordusu ilk partiyi sipariş etti.

1951 Yılından sonra 2 ve 4 tekerlekli çekiş seçenekleri sunuldu. 1952 Yılında aracın motoru 52 beygir gücüne çıkartılarak daha da güçlendirildi. Uzun dingil mesafeli araçlar için 1997cc’lik bir versiyon piyasaya sürüldü. Seri 1 Land Rover’ın ilk versiyonunda seçenekler oldukça temel olup tam veya yarım kapı ve çatı seçenekleri mevcuttu. İlginç bir şekilde, hepimizin bildiği ve sevdiği orijinal renk ise, savaş zamanında bulunabilir tek boya olan yeşildi.

Seri 1’den hemen sonra 1958’de piyasaya Seri 2 sürüldü…

Devamı için bizi takipte kalın…

Siz de, size özel tasarıma sahip Defender isterseniz, bizimle irtibata geçin. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!

Burada paylaş

Size özel bir tasarıma sahip Defender ister misiniz?

vlcatelier.com’un Hüküm ve Koşullarını okudum ve anladım. VLC Atelier, burada sağlanan herhangi bir veriyi Gizlilik Beyanına uygun olarak kullanacaktır. Bu site reCAPTCHA ile korunmaktadır ve Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.